Over Julia

IMG_2350

Van Negatieve Overtuigingen
naar Levensdoel

Ik voel me erg dankbaar voor de vrijheid en kansen die ik nu in mijn leven heb. Ik werk parttime en breng mijn zomers door in Nederland, terwijl ik ‘s winters warme en prachtige landen verken. Ik heb alle tijd om met mijn zoon te spelen en hoef zelfs niet meer te werken. Maar het is niet altijd zo geweest.

Op mijn twaalfde verhuisde ik van Oekraïne naar Nederland. Toen we in Nederland aankwamen, vertelde mijn moeder me dat ik minder was dan de Nederlanders. Ik was nu een buitenlander en dat betekende dat ik nooit hun niveau zou kunnen bereiken. Ze zei dat ik nooit een goede baan zou krijgen en dat ik minderwaardig was. Op een gegeven moment adviseerde ze me zelfs om mijn achternaam te veranderen in een Nederlandse achternaam, zodat ik in de toekomst een kans zou maken op een baan. Ik leefde twintig jaar lang met deze overtuiging.

Ik geloofde dat ik minder was en dat ik nooit goed genoeg zou zijn. Deze overtuiging beïnvloedde mijn prestaties op school, en ik dacht dat ik nooit zo goed zou zijn als de andere kinderen. Ik werkte hard om het Nederlandse niveau te evenaren. Toen ik mijn middelbare school afrondde, was ik verrast dat ik het beter deed dan sommige Nederlandse kinderen. Maar mijn overtuiging veranderde niet.

Toen ik ging studeren, was ik ervan overtuigd dat ik nooit zou afstuderen. Maar uiteindelijk behaalde ik mijn diploma. Toch geloofde ik nog steeds dat ik nooit een goede baan zou krijgen en altijd op een lager niveau zou werken. En zo was het lange tijd.

Tot op een dag mijn relatie eindigde en ik een tijdje ging reizen. Bij mijn terugkeer voelde ik me depressief. Ik vond mijn baan niet meer leuk en dacht dat ik nooit een leuke vriend zou vinden, want wie zou er een vriendin willen die uit Oost-Europa komt? Maar toen ontmoette ik Edwin op Tinder, en hij vertelde me dat hij altijd een voorkeur had voor een Oost-Europese vrouw. Dat verraste me, want het strookte niet met mijn overtuiging. Mijn overtuiging was dat een Nederlander een Nederlandse vrouw zou willen, maar dat bleek niet waar te zijn.

Zelfs toen we ons eigen bedrijf startten, vond ik het moeilijk om mezelf te laten gelden. Ik liet Edwin het externe werk regelen, en ik deed alles achter de schermen. Ik probeerde zo onzichtbaar mogelijk te zijn, omdat ik uit Oost-Europa kwam, een buitenlandse achternaam had, en bang was dat we anders geen klanten zouden krijgen. Het was zo erg dat sommige collega’s zich afvroegen wat ik eigenlijk deed. We hadden een collega die altijd zei: “Edwin, jij betaalt haar salaris, maar ze doet niets.” Dat was niet waar, maar ik liet het zo omdat ik onzichtbaar moest blijven.

Op een gegeven moment verkochten we ons eerste bedrijf en later ons tweede bedrijf. Ik ontdekte dat ik vaak vragen kreeg over hoe je een succesvol bedrijf kunt opbouwen en verkopen. Zonder het te beseffen, coachte ik al mensen en ik vond het geweldig om te doen. Ik merkte dat ik er echt van genoot om anderen te helpen met de groei van hun bedrijf en dat ik er eigenlijk best goed in was. Toen mensen aanboden om te betalen voor mijn coaching, was ik super verrast: hoe kon het dat ze wilden leren van een buitenlander? Het was toen dat ik besefte dat wat ik aan anderen leerde, ik eigenlijk helemaal niet op mezelf toepaste.

Want het geheim van succes zit niet in kennis of technieken, het zit in jezelf. We hebben allemaal bepaalde overtuigen van huis uit meegekregen, zoals geld maakt niet gelukkig, mensen met geld zijn arrogant, ik ben het niet waard of wie ben ik nou om dit te gaan doen? Al deze overtuigingen zitten diep en zorgen dat wij niet het succes bereiken waar we van dromen. Ik ontdekte dat door deze overtuigingen aan te passen en deze te combineren met de componenten die zorgen voor een stabiel bedrijf je bedrijf naar een niveau kan groeien waar je eerder nog niet eens van durfde te dromen. 

Sindsdien heb ik mijn eigen programma ontwikkeld genaamd “Growth Accelerators”, waarin ik ondernemers coach om hetzelfde te bereiken als wij. Ik leer ze hun denkpatronen kunnen aanpassen en hoe ze en hun bedrijven kunnen structureren, zodat het onafhankelijk van henzelf kan draaien. Op die manier kunnen ze een vrij leven leiden, net zoals wij nu doen, of zelfs hun bedrijf verkopen. 

Dit is mijn roeping, en daarom doe ik het. Ik heb mijn negatieve overtuigingen en beperkingen losgelaten en ontdekt dat ik veel meer kan bereiken dan ik ooit dacht. Mijn buitenlandse achtergrond en naam definiëren me niet langer. Ik ben trots op wie ik ben, en ik heb geleerd mijn unieke krachten en talenten te omarmen.

groei met je bedrijf

Nu leid ik een fantastisch leven waarin ik anderen kan inspireren en begeleiden om hun eigen succesverhalen te schrijven. Ik heb geleerd dat je niet moet luisteren naar de negatieve stemmen van anderen, maar in jezelf moet geloven en je eigen pad moet volgen.