Wij zijn
Edwin en Julia

Ik ben Edwin Schaafsma

“Blijven leren en zelfreflectie zorgt ervoor dat je scherp blijft in je bedrijf. Feedback is de beste manier om jezelf en je bedrijf te laten groeien! Als we niet meer groeien/veranderen, kunnen we onze passie verliezen en stranden we in een routine. En geloof me, er is niets geestdodender dan routine. Een manier om dit te voorkomen is zelfontwikkeling. Vaak weten we dit niet maar onbewust drijft iedereen naar zelfontwikkeling. Ook al gegeven ze het niet toe. Zelfontwikkeling is namelijk een basisbehoefte van een mens en dus streeft iedereen hiernaar, meestal onbewust. Je hebt het zelf niet in de gaten!”

Ik ben Julia Kizimenko

“Wij zien veel ondernemers te lang nadenken voordat ze hun product of dienst daadwerkelijk op de markt brengen. Ze doen eindeloos marktonderzoek, spenderen veel tijd de ontwikkeling voordat ze daadwerkelijk gaan verkopen. In mijn ogen is dat een heel menselijk gedrag van niet durven te verkopen.

En waarom vinden we dan marktonderzoek onzin?
In onze ogen is marktonderzoek weggegooid geld! Er is simpelweg een groot verschil in wat mensen zeggen en doen. Mensen geven vaak sociaal gewenste antwoorden, of zeggen ze dat ze het zouden kopen omdat ze je willen pleasen. Het wordt pas echt als ze er geld voor betaald hebben.”

julia1

EDWIN&JULIA - THE BACKGROUNDSTORY

Edwin en Julia ontmoette elkaar 8 jaar geleden via een dating-app, in veel gevallen leidt het digitale daten tot weinig maar zo nu en dan hoor je een succesverhaal, dat geldt ook voor Edwin en Julia.

Want inmiddels zijn ze ook succesvol zakenpartners, met meerdere goedlopende bedrijven. Geven ze hun kennis door via het ‘Growth accelerators programma’ waar ze ondernemers leren hoe een bedrijf succesvol en duurzaam te laten groeien.
Ze wonen een gedeelte van het jaar op Curaçao en hebben samen een zoontje (Jordan, 5 jaar). Welke weg hebben zij samen afgelegd in de afgelopen acht jaar?

Even terug naar het begin. Zowel Edwin en Julia hebben, toevalligerwijs, beiden de MER gedaan (Management, Economie en Recht), Edwin in Arnhem en Julia in Groningen. Julia heeft vervolgens doorgestudeerd in Vastgoed, Master Real Estate management en Master City development. In hun professionele achtergrond lag dus al een gemeenschappelijke basis, al zag hun beide carrière er heel anders uit tegen de tijd dat zij elkaar daadwerkelijk ontmoetten.

Na een half jaar reizen door zuidoost Azië kwam Julia acht jaar geleden terug in het koude Nederland. In de, voor veel reizigers bekende, thuis-kom-blues, terug naar een baan die niet goed beviel en een leeg huis. Ze besloot op aanraden van vrienden eens Tinder uit te proberen, ondanks dat ze sceptisch was. Ze wist daarbij wél precies wat ze zocht, iemand met een passie voor ondernemen, met een soortgelijke achtergrond in economie, ‘goodlooking’ én iemand die fysiotherapie gedaan had, zodat hij goed kon masseren. Alsof de goden ermee speelden vond ze binnen twee weken Edwin, het was een match!

Edwin zat op dat moment in een eigen professionele situatie die niet lekker liep, een onderneming advisering in werkkapitaal, waarbij er meerdere facetten niet goed werkten maar dat schepte dus wel de ruimte om samen met Julia iets op te gaan pakken.

Deze ontwikkeling ging echter niet over één nacht ijs en het had nog aardig wat voeten in de aarde om de weg vrij te maken
naar succes. Julia wilde graag ondernemer worden en had de ervaring nog niet die Edwin al wel had, Edwin had echter het
financiële en professionele succes niet dat Julia al wel had gehad.

Beide hebben Edwin en Julia duidelijk eigen talenten en elkaar aanvullen is de kracht van de samenwerking maar ze hebben in de tijd ook veel van elkaar geleerd en elkaars talenten deels eigen kunnen maken. Over ondernemen zelf hebben ze uiteraard ook erg veel geleerd, weliswaar met vallen en opstaan. Het door hen ontwikkelde programma hadden ze destijds niet tot hun beschikking dus geld werd verdient maar is ook verloren gegaan. Het zijn echter juist deze ‘fouten’, de leermomenten die hebben geleid naar meer kennis, inzicht en wijsheid in het ondernemerschap en van daaruit is o.a. het Growth Accelerators programma ontstaan.

Dit programma is gericht op bedrijfsgroei, weten wanneer het tijd is om ‘uit’ je bedrijf te stappen en aan je bedrijf te gaan werken in plaats van in je bedrijf te werken en op een zelfde niveau te blijven steken. Hoewel dat voor sommige mensen een prima situatie is, de meeste ondernemers zijn toch op zoek naar doorlopende groei. Dit zijn de initiatiefnemers, de bouwers. 

Dit zijn Edwin en Julia, initiatiefnemers, gedreven door hun passie voor ondernemen, groei en hun liefde voor elkaar. Dit partnerschap is in ontwikkeling en ondernemen is een blijven leren en herhalen, door wat je weet aan anderen te leren groei je zelf ook weer door. De sleutel tot succes is aan jezelf blijven werken, als ondernemer bepaal je daarmee je eigen succes. De slogan van het bedrijf van Edwin en Julia is dan ook; Succes is 5%strategie en 95% mindset. Waarbij mindset zich laat omschrijven door o.a. je persoonlijke visie en ontwikkeling, je aanpak en de verantwoordelijkheid die je bereid bent om te nemen.