Durf je intuïtie te volgen, dat is je kompas naar succes

Durf je intuïtie te volgen, dat is je kompas naar succes

Je intuïtie volgen, dat klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het niet. Het is zo natuurlijk en praktisch als een hert die al wegrent voordat de naderende leeuwin haar move kan maken. Anders gezegd, het is eigenlijk gewoon je gevoel volgen. Dat is een onmisbare factor in het behalen van succes in business als je het ons vraagt. Maar, soms is het makkelijker gezegd dan gedaan. Je gevoel stuurt je soms tegen de richting van de massa in. Of stuurt je weg bij iets wat rationeel gezien op een uitstekende kans lijkt. In dit artikel hopen we je een beetje op weg te helpen, zodat je meer op je intuïtie leert te vertrouwen en steeds vaker handelt op basis van wat je gevoel je vertelt.

Hoe herken je de stem van intuïtie?

Soms voelt het alsof je allerlei stemmen in je hoofd hebt, en ergens is dat ook zo. Je hebt de stem van angst en de stem van intuïtie. Vaak lijken de stemmen op elkaar en is het soms lastig om ze van elkaar te onderscheiden. Vertelt mijn intuïtie nu dat ik het niet moet doen, of is dit gewoon angst die mij ervan probeert te weerhouden om deze stap richting succes te nemen? Het onderscheid maken is te leren, en het is gemakkelijker dan je denkt. Voel je onrust of rust binnenin jezelf terwijl deze stem actief is? Als een stroom van gedachten, of een stem, je een onrustig en onbehagelijk gevoel geeft, dan kun je ervan uitgaan dat het angst is. Je hartslag verhoogt, je gedachten zijn op volle toeren aan het piekeren en overdenken, en je krijgt een naar gevoel van spanning en stress in je lijf. Dat zijn symptomen van angst. Innerlijk weten, of de stem van intuïtie, bezorgt je een tegenovergesteld gevoel. Dan voel je kalmte, alsof je het zeker weet, zonder dat je soms begrijpt waarom je het weet. Je weet het gewoon, omdat je gevoel het zegt. Er is geen twijfel over mogelijk.

Je gevoel volgen

Wanneer je onderscheid weet te maken, is het nog de kunst om ook te vertrouwen op de stem van intuïtie, ook als de stem van angst het er niet mee eens is. “Nog nooit iemand heeft het op deze manier gedaan, waarom zou ik dat wel doen?” Als je gevoel zegt dat het klopt, ga er dan ook voor. Feel the fear and do it anyways. Maar ook: voelt het intuïtief niet goed? Neem dan niet tegen beter weten in toch de stappen in die richting. Als je intuïtie je al gewaarschuwd heeft, waarom dan onnodig de ongewenste resultaten incasseren en niet gewoon vertrouwen op je gevoel? Jouw gevoel weet de weg voor jou, angst misleidt je. En weet: hebzucht is ook angst. Angst voor tekorten. Maar, wat nou als je niet weet wat je gevoel is? Sommige mensen staan niet echt in verbinding met hun gevoel, omdat ze op standje automatische piloot staan.

Rust en ruimte creëren

Op de automatisch piloot raas je maar door en werk je je een slag in de rondte, zonder echt stil te staan bij wat je doet. In je hoofd ben je dus alleen maar bezig met wat je moet doen. Daar ga je volledig in op. Als dit geldt voor jou, raden we je aan om meer rust en ruimte te creëren in je bedrijf voor jezelf, zodat je een stap terug kunt nemen. Als je altijd zo druk bent in je bedrijf, mis je namelijk de belangrijke aanwijzingen van je intuïtie, wat leidt naar creatieve oplossingen en nieuwe ideeën, de belangrijkste ingrediënten voor groei en succes. Door het wat langzamer aan te doen, kom je in de rust. Vanuit rust en ontspanning ben je een stuk meer ontvankelijk voor je gevoel. Creativiteit en inspiratie weten je dan te bereiken. Vervolgens heb je ook de tijd om iets met de ingevingen te doen wanneer het goed voelt. Als je steeds bezig bent in je bedrijf, doe je elke dag hetzelfde, zonder dat je echt vooruit gaat. Je wilt dus eigenlijk meer aan je bedrijf werken, niet erin.

Helikopterview

Wanneer je meer ruimte hebt gecreëerd voor jezelf om aan je bedrijf te werken, in plaats van erin, dan kun je je onderneming vanuit een helikopterview bekijken. Dat is krachtig, al helemaal wanneer je je dan laat leiden door je intuïtie. Je zoomt volledig uit, zodat je als het ware boven het complete plaatje van jouw bedrijf zweeft. Vanuit dat perspectief zie je precies hoe je bedrijf stroomt en waar er ruimte is voor verbetering. In dat proces is je intuïtie er om je te helpen. Je zult merken dat spontane oplossingen of ideeën zich presenteren, inzichten waar je gelijk energie van krijgt. Dan weet je: ik wordt geholpen door dat stemmetje van binnen, die precies weet wat mijn pad is van de minste weerstand en de meeste winst. Dan is de enige stap nog: durven vertrouwen en durven doen.

Heb je hulp nodig om ruimte en rust voor jezelf te creëren in je onderneming, zodat je aan je bedrijf kunt werken in plaats van erin? We hebben al veel ondernemers mogen helpen en we zijn er ook graag voor jou.

Andere berichten

Schijf je in voor ons Nieuws

Ons gratis E-Book:

'In 10 stappen slimmer ondernemen'

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het E-Book waarin we je leren hoe je jouw bedrijf slimmer kunt organiseren in 10 eenvoudige stappen om meer succes te behalen.