Meest winstgevende focus in business: wat levert het op?

Meest winstgevende focus in business: wat levert het op?

Er valt ontzettend veel winst te behalen met een simpele shift in focus. Je focus bepaalt waar je naartoe gaat, welke weg je kiest richting je doel. Veel ondernemers kiezen een moeilijk pad, door een verkeerde focus, zonder dat ze het doorhebben. Zonde!

Dit artikel is bedoeld als bewustwording van de focus die de meeste ondernemers hebben. En nee, dat is niet de meest winstgevende focus. We hopen dat, na het lezen van dit artikel, dit precies is wat jij nodig hebt om voorbij te kunnen gaan aan hetgeen waar jij constant tegenaan loopt in je bedrijf.

Weet dat je het niet alleen hoeft te doen. Je kunt het!

Waar je op focust, dat trek je aan

Misschien heb je wel eens gehoord van de uitspraak: waar je je op focust, dat trek je aan. Daar zit ontzettend veel waarheid in, en als je slim bent laat je deze wetenschap in jouw voordeel werken. De eerste stap daarin is bewustwording van waar je focus nu ligt. Dan hebben we het vooral over de focus in je denken. Je mind is een krachtige tool, waarmee je jouw realiteit creëert. Je gedachten vormen je realiteit, in het leven en ook in business. Denk je vrij negatief? Dan is de kans groot dat de resultaten in je bedrijf daar een reflectie van zijn: regelmatig tegenvallende omzetten, zeurende klanten en werknemers waar je niet tevreden over bent. Focus je veel op bijzaken en zit je hoofd vol met kleine “to do’s”? Dan verlies je veel tijd aan zaken die niet veel resultaat opleveren.

Focus van de meeste ondernemers

Wij hebben gemerkt, dat opvallend veel ondernemers in hun bedrijfsvoering en ontwikkeling zich focussen op wat iets kost in plaats van op wat het ze oplevert. Heel interessant, want waar leidt dat naartoe? Geld mislopen door stagnatie in groei. Dat wat iemand juist met zo’n focus probeert te voorkomen voorkomen. Is dit voor jou herkenbaar? Het is zonde, want door deze focus mis je simpelweg veel groeikansen. Een goed voorbeeld is geld investeren in hulp. Vaak vinden ondernemers het uitbesteden van bepaalde taken of het investeren in coaching te duur. Ze gaan verder onder het mom van “ik kan het zelf wel”. Dat klopt, maar samen en met hulp ga je sneller. En los van dat, het gaat moeitelozer. Met minder stress mooie stappen vooruit zetten, dat kan alleen wanneer je handelt en denkt vanuit de focus: “wat levert het op?”. De kosten blijken dan vaak achteraf niet eens relevant, want die heb je binnen no-time dubbel en dwars terugverdiend.

Effectief uitbesteden

Als je nu bijvoorbeeld eens stilstaat bij wat je allemaal doet op een dag, wat levert het jou dan op om sommige taken uit te besteden? Denk hierbij altijd in termen van tijd, geld en energie. Dus stel dat een virtual assistant jouw klantenservice oppakt via de mail, wat verandert er dan voor jou en je bedrijf? Het levert niet direct geld op. Toch? Laten we het ontdekken. Jij houdt in ieder geval meer tijd over. Ook meer energie, want het kostte je veel moeite om altijd zelf alle mails te beantwoorden. Het was absoluut niet je favoriete taak. Met die extra tijd en energie heb je de kans om een paar uur extra te besteden aan sales. Dat levert meer verkopen, meer energie, en dus toch ook meer geld op. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van een beetje verder kijken dan je neus lang is. Vind je het moeilijk om te beslissen welke taken uit te besteden? Vraag jezelf dan af wat je wel en niet leuk vindt om te doen. Geef de taken die je niet leuk vindt uit handen en focus je volledig op alles wat je wel leuk vindt en waar je goed in bent. Je zult zien dat alles meer zal stromen in je bedrijf.

Van belang voordat je uitbesteedt of investeert

We adviseren je wel om goed voorbereid te zijn voordat je iets uitbesteedt. Het is belangrijk om allereerst een duidelijk plan te hebben en precies voor ogen te hebben waar je naartoe werkt. Je hebt je omzetdoelen bepaald en je hebt aan de hand van je sales-plan uitgedacht hoe je dat resultaat gaat behalen. Ook heb je nagedacht over systemen in je bedrijf en in kaart gebracht hoe die systemen opereren binnen je hoofdproces. Als je dat allemaal weet, weet je ook precies wie je zoekt. Je herkent de mensen die bij jou, jouw visie, jouw doelen en dus jouw bedrijf passen. Je deelt vanaf dag één van de samenwerking waar jullie naartoe werken, en zo staan alle neuzen dezelfde kant op. Iedereen weet dan precies wat er van hen verwacht wordt en ze snappen hun rol in het grotere plaatje. Dat is de sleutel voor succes en groei in business.

Wij helpen je graag om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen, met constante focus op resultaat. Wat levert onze coaching op? Meer tijd, meer geld én meer energie. Je hoeft het niet alleen te doen.

Andere berichten

Schijf je in voor ons Nieuws

Ons gratis E-Book:

'In 10 stappen slimmer ondernemen'

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het E-Book waarin we je leren hoe je jouw bedrijf slimmer kunt organiseren in 10 eenvoudige stappen om meer succes te behalen.