Slim ondernemen: meer verdienen en minder werken. Hoe dan?

Slim ondernemen: meer verdienen en minder werken. Hoe dan?

Je hebt vast wel eens gehoord over het concept slim ondernemen, zodat je in minder uren meer verdient. Klinkt fantastisch, maar vooralsnog voelt het voor jou wellicht als een ver-van-mijn-bed-show. Jij bent voornamelijk keihard aan het werk en komt daardoor bijna niet aan jezelf en de mensen die belangrijk voor jou zijn toe. Je wilt wel anders, maar hoe? Slimmer ondernemen en alle voordelen die daarbij komen is ook mogelijk voor jou, wat voor bedrijf je ook maar hebt. Het is onze passie om ondernemers dat te helpen inzien en te realiseren. We nemen je hieronder een klein beetje mee in het proces.

Educatie is key

Wat je niet weet, dat kost je geld en tijd. Educatie is daarom een groot onderdeel van het proces van hard werken naar slim ondernemen. Eerst moet je weten wàt je niet weet. In dit geval is voor jou het vraagstuk: hoe verdien ik meer geld terwijl ikzelf minder uren werk? Eigenlijk wil je dus weten hoe je je bedrijf zo kunt inrichten, dat het ook goed draait wanneer je er niet bent. Er zijn tal van boeken geschreven hierover, die je inzicht geven in wat de stappen zijn om dat succesvol te bewerkstelligen. Twee boeken die veel worden gelezen onder ondernemers zijn ’Een werkweek van 4 uur’ en ‘The E-myth’. Maar, het nadeel van boeken lezen is, dat het voor eventjes inspirerend en enthousiasmerend werkt, maar blijvende verandering brengt het vaak niet teweeg. Ondernemen en een succesvol bedrijf bouwen, eentje waarin jij niet steeds nodig bent, dat kan niemand alleen. Dus, terwijl jij jezelf de nodige kennis bijbrengt, is het ook van belang dat je langzaam maar zeker je dreamteam opbouwt.

De juiste mensen om je heen verzamelen

Het is zó belangrijk om de juiste mensen om je heen te verzamelen. Mensen die voor jou werken, mensen die je advies geven vanuit ervaring, en ook een goede coach is onmisbaar. Jij hoeft namelijk echt niet alles zelf te weten en constant het wiel zelf opnieuw uit te vinden. Niemand heeft alle kennis. Het is meer  een kwestie van overal een beetje kennis over opdoen en inzicht in krijgen, zodat je vervolgens de juiste experts herkent en inhuurt. Zij vullen jou aan met diepgaande kennis en ervaring. Daar kun je op bouwen. Schroom niet in zulke samenwerkingen om de juiste experts goed te betalen voor hun hulp. Het zijn de mensen die écht goed zijn in wat ze doen, die zorgen dat ook jij steeds meer en meer resultaat behaalt in je bedrijf. Beloon ze daarom rijkelijk, zodat zij met plezier uitstekend werk blijven leveren. Wanneer jij goed voor hen zorgt in termen van een passende beloning, zorgen zij goed voor jou in de vorm van ongekende groei.

Maak een plan

Voordat je een heel dreamteam om je heen verzamelt, staat je eerst nog iets anders belangrijks te doen. Een plan maken. Een doel zonder plan is alleen maar een droom. Hopen dat je omzet stijgt en je je doel behaalt terwijl je elke dag goed je best doet, dat is helaas niet genoeg wanneer je vrijheid voor jezelf wilt creëren. Die werkwijze zorgt er juist voor dat je vast blijft zitten in alle drukte van de dag, waardoor je lange dagen blijft maken. Je maakt jezelf onmisbaar, terwijl je juist wilt dat de zaak ook zonder jou staande blijft. Een plan is dus noodzakelijk, wanneer je gaat voor slim ondernemen in plaats van hard werken. Je plan geeft richting en duidelijkheid. Aan de hand van je plan weet je precies wat voor soort mensen met welke expertises jij nodig hebt in je team. Wij raden je aan om in deze fase een coach in te schakelen die met je meedenkt over het plan. Zoek iemand die zelf al succes heeft bereikt waar jij nu naartoe werkt. Als je dat doet, dan ben je al een heel eind op weg naar slimmer ondernemen.

Omarm een krachtige mindset

Hulp vragen creëert ruimte voor anders denken. Je verwelkomt het perspectief van iemand die al verder is dan jij. Daardoor verruim je je geest. Dat is van groot belang. Jij moet namelijk meegroeien als persoon, om succesvol de veranderingen door te voeren in je bedrijf. Je zult moeten leren om de dingen, zoals je ze altijd hebt gedaan, los te laten. Het vergt een verandering in je mindset om je daar steeds meer comfortabel in te voelen en om je de nieuwe manier van ondernemen eigen te maken. We raden je daarom aan om bewust je mindset een boost te geven, zodat je vol zelfvertrouwen en overtuiging het pad van slimmer ondernemen kunt bewandelen. Als je andere resultaten wilt, zul je anders moeten leren denken. Ook daar zijn genoeg boeken over geschreven die je daarbij kunnen helpen. Een echte aanrader is ‘Think and grow rich’. Dit boek is ook te beluisteren op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=xOXaVGcQO2M.

Klaar om met een coach te werken aan jouw plan als beginpunt van de omslag naar minder hard werken en slimmer ondernemen, zodat je aan je bedrijf kunt werken in plaats van constant druk te zijn in je bedrijf? Wij helpen je graag.

 

Plan een kennismaking in om erachter te komen hoe we je kunnen helpen.

Andere berichten

Schijf je in voor ons Nieuws

Ons gratis E-Book:

'In 10 stappen slimmer ondernemen'

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het E-Book waarin we je leren hoe je jouw bedrijf slimmer kunt organiseren in 10 eenvoudige stappen om meer succes te behalen.